Ysa˙e Strijktrio

16 juni 2020 Afgelast vanwege de corona crisis
Aanvang 20:00

Rada Ovcharova, viool
Emlyn Stam, altviool
Willem Stam, cello

Programma:
L. van Beethoven Strijktrio in Es opus 3
J.S. Bach / bew. Sitkovestky Goldberg Variaties BWV 988


“Het Ysa˙e Trio speelt met overtuiging, vakmanschap en met liefde. Prachtig!”
-Haarlems Dagblad

“Deze jonge musici hebben niet alleen aanstekelijke enthousiasme…maar spelen ook fantastisch!”
-Nutida Musik (Stockholm)

Het Ysa˙e Trio, opgericht in 2006, bestaant uit Rada Ovcharova (viool) Emlyn Stam (altviool) en Willem Stam (cello) en treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysa˙e Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Het trio heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt en verscheen onder anderen in het programma ‘Vrije Geluiden’.
De eerste cd van het trio verscheen in 2013 op de Dutch Record Company label met opnames van trios van Ysa˙e en Beethoven. Deze opnamen werden geprezen voor hun rijke klank. Een tweede cd samen met pianiste Hanna Shybayeva volgt in 2014.
Het trio is ook vaak te horen met diverse gastmusici waaronder pianiste Hanna Shybayeva, fluitiste Felicia van den End, hoboďste Pauline Oostenrijk, klarinettist Charles Neidich en cellist Dmitry Ferschtman.
Het Ysa˙e Trio heeft kamermuziekmasterclasses gevolgd bij Eberhard Felz, Arnold Steinhardt, Valentin Erben, Hatto Beyerle, Istvan Parkanyi en Vladimir Mendelssohn.

Website www.ysayetrio.com