Amsterdam Pianotrio

25 augustus 2020 Afgelast vanwege de corona crisis
Aanvang 20:00

Yang Yang Cai, piano
Shin Shihan, viool
Alexander Warenberg, cello

Programma:
L. van Beethoven Pianotrio in D opus 70/1 ‘Geistertrio’
M. Ravel Pianotrio in a
F. Schubert Pianotrio nr. 1 in Bes opus 99 opus posth. D 898


Yang Yang Cai (1998) begon met pianospelen op vijfjarige leeftijd bij Noor Relijk. Na een tijd lessen bij Mila Baslawskaja te hebben gevolgd, vervolgde zij in 2009 haar pianostudie bij de pianopedagoog Jan Wijn. Sinds 2016 studeert ze bij hem aan het Conservatorium van Amsterdam. Yang Yang heeft masterclasses gevolgd bij onder anderen Matti Raekallio, Jerome Rose, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Dominique Merlet, Igor Roma, Frederic Chiu en Boris Berman. In 2006 won zij op zevenjarige leeftijd in haar categorie de eerste prijs van het Nationaal Concours Jong Muziektalent. In 2008 behaalde zij als negenjarige de eerste prijs op het Steinway Pianoconcours, waarna zij Nederland mocht vertegenwoordigen op het Internationale Steinway Festival. Ze speelde in de fameuze Laeiszhalle te Hamburg en ontving lovende recensies van de plaatselijke pers. In 2013 won zij de tweede prijs van het Prinses Christina Concours. Datzelfde jaar won Yang Yang de Junior Finale van het Young Pianist Foundation Competition. In deze finale speelde zij – met het Yehudi Menuhin School Orchestra – Mozarts Pianoconcert no.14 in Es. Naast de Laeiszhalle heeft Yang Yang onder meer gespeeld in de Kleine Zaal en de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw aan ’t IJ en het DeLaMar theater. In 2015 speelde zij op uitnodiging van de Netherlands Trade and Investment Office in Taipei (Taiwan). Daarnaast nam zij onder meer deel aan The International Holland Music Sessions, Grachtenfestival Amsterdam, Festival Wonderfeel, Festival Jong Talent Schiermonnikoog en Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. In februari 2019 won zij de eerste prijs op het YPF Piano Competition.
Sinds 2014 is Yang Yang verbonden aan de Piano Academy van het Piano Duo Festival Amsterdam. Samen met Florian Verweij vormt zij een succesvol pianoduo.
Daarnaast treedt ze regelmatig op met cellist Alexander Warenberg.
Yang Yang bespeelt een schitterende Bösendorfer uit 1923. Deze bijzondere vleugel is haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Shin Sihan (1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles op de Leidse muziekschool kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek, waar hij tot zijn zestiende jaar bij studeerde. Momenteel studeert hij bij Vera Beths. In 2017 werd zijn Bachelor eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag beoordeeld met een 10 met onderscheiding voor zijn “fenomenale virtuositeit en fenomenale muzikaliteit”. Hiermee won hij ook de Fock-medaille voor het beste eindexamen. Verdere lessen volgde hij bij o.a. Leonidas Kavakos, Igor Ozim, Pierre Amoyal, Eszter Haffner, Anner Bijlsma, Eberhard Feltz, David Takeno en Jaap van Zweden. Shin was tweemaal eerste prijswinnaar van de Iordens Viooldagen (2006 en 2008) en was hij in 2007 prijswinnaar plus de ontvanger van de Bach Sonderpreis tijdens de 12e editie Internationale Wettbewerb für Violine Kloster Schöntal, Duitsland. In 2013 kreeg Shin de 2e prijs en de NTR Publieksprijs tijdens de 24e editie van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar werd ook de Kersjes Vioolbeurs aan hem toegekend. In 2017 won hij met pianiste Anne Brackman de NPO Radio 4 Dutch Classical Talent Award. Als solist speelde Shin met o.a het Residentie Orkest, het Gelders Orkest, het Nationaal Jeugdorkest, het Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam, het Haarlems Symfonieorkest, het VU-orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Symfonieorkest Koninklijk Conservatorium en het Orkest van het Oosten en werkte hij samen met dirigenten als Ed Spanjaard, Antony Hermus, Jac van Steen, Jules van Hessen en Leonardo Sini. Ook was hij Young Artist in Residence tijdens de Muziekzomer 2016 van het Nationaal Jeugdorkest.
Shin is ook een gepassioneerd kamermuziekspeler. Sinds 2013 is hij primarius van het Animato kwartet waarmee hij veelvuldig concerten geeft in het binnen- en buitenland. Zo traden zij op tijdens o.m. het HARMOS festival in Portugal, het 'Festival de International de Inverno de Campos do Jordão' in Brazilië en het Kamermuziekfestival Utrecht.
Hiernaast vormt hij ook een vast duo met pianiste Anne Brackman.
Shin bespeelt een viool gebouwd in 1895 door Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Zijn strijkstok, gebouwd door Kees van Hemert (Den Haag), is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Alexander Warenberg (1998) speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn oom. Vanaf zijn achtste tot zijn achttiende jaar kreeg hij les van Monique Bartels aan het Conservatorium van Amsterdam. Vanaf oktober 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn. In oktober 2016 won Alexander de eerste prijs en de publieksprijs op de Cello Biennale in Amsterdam. Daarnaast is hij eersteprijswinnaar van het internationale celloconcours ‘Antonio Janigro’ in Kroatië en won hij eerste prijzen op het Britten cello concours, het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent en het Prinses Christina Concours. Alexander treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Op het Antonio Janigro Festival in Kroatië soleerde hij met de Zagreb Soloists. Hij soleerde met orkest op onder meer het Kinderprinsengrachtconcert en in de Beurs van Berlage. Ook trad hij solistisch op met het orkest Sinfonia Rotterdam. In kamermuziekverband trad Alexander o.a. op met Menahem Pressler, Paolo Giacometti, Lucas Jussen, Gil Sharon en het Daniel kwartet.
Alexander heeft deelgenomen aan masterclasses van de Zweedse cellist Frans Helmerson tijdens de Lac Léman Music Masterclasses, aan de Kronberg Academy, de Internationale Academie in Nice, tijdens de Cello Biënnale in Amsterdam en aan de Academie van het Pablo Casals Festival in Prades. Alexander is verbonden aan de ‘Internationale Musikakademie Liechtenstein’ waar hij regelmatig deelneemt aan masterclasses van de cellisten Wolfgang Emanuel Schmidt en Jens Peter Maintz. Hij heeft gespeeld op verschillende festivals zoals het Internationale Kamermuziekfestival in Utrecht, het Grachtenfestival in Amsterdam, het Festival Bad Ragaz in Zwitserland, de Cello Biënnale in Amsterdam en het Festival Wonderfeel. In 2016 is aan Alexander op het Grachtenfestival in Amsterdam, de Bunschoten Jonger Talent Prijs toegekend.
Komende zomer neemt Alexander deel aan het gerenommeerde Verbier Festival Academy.
Alexander speelt op een Jean Baptise Vuillaume cello uit 1845, ter beschikking gesteld door het Nederlands Muziekinstrumenten Fonds.