TEKST VERGROTEN


Algemene informatie 2015

Op 21 april begint een nieuwe serie Kasteelconcerten op Duivenvoorde. We hebben ook dit jaar weer een aantal ‘oude bekenden’, zoals de jonge van oorsprong Mexicaanse pianist Juan Zurutuza, die in 2010 bij ons excelleerde met een succesvol optreden. Klára Würtz behoeft natuurlijk geen toelichting, maar voor het eerst speelt zij bij ons nu niet solo maar samen met Quirine Scheffers en Céleste Zewald. We zijn benieuwd! Op 25 augustus staat het Mirovia Kwartet op het podium, met de violiste Merel Vercammen, die u natuurlijk kent van trio42 (met de harpist Remy van Kesteren).

We hebben dit jaar bekende componisten, maar ook een aantal verrassende ontdekkingen: wat dacht u van Slavicky, Werkman, Eisler en Schoenfield? Er is nog zoveel mooie muziek die we niet kennen! U kunt natuurlijk alvast gaan googelen, maar het is nog leuker en spannender om dat niet te doen en u te laten verrassen.

We eindigen de serie concerten met een absoluut unieke uitvoering van de Vier Jaargetijden van Vivaldi met Cordevento. Kunt u zich voorstellen: Erik Bosgraaf op blokfluit met nog zes andere musici op het podium! We zijn er trots op. Zo heeft muziek op het kasteel geklonken en zo zal het altijd blijven klinken.

Want wat blijft is natuurlijk de prachtige entourage van het Kasteel Duivenvoorde, de fantastische akoestiek en de intieme sfeer van de Marotzaal. De prijs van de toegangskaarten is ongewijzigd: €24,50 incl. drankje in de pauze. Passe-partouthouders betalen maar vijf concerten in plaats van zes.

We hopen u dit seizoen weer te mogen begroeten!

Het bestuur van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde,