The Hague String Trio

25 april 2023
20.00 uur
Kasteel Duivenvoorde

Uitverkocht!!

The Hague String Trio
• Justyna Briefjes, viool
• Julia Dinerstein, altviool
• Miriam Kirby, cello
Met medewerking van
Pauline Oostenrijk, hobo

Programma:

  • J.C. Bach                           Hobokwartet in Bes
  • W.A. Mozart                      Allegro voor strijktrio in G, K. Anh. 66 (K. 562e)
  • G.P. Telemann                 Fantasia in d, TWV 40:7 voor hobo solo
  • F.V. Kramář                       Hobokwartet nr. 1 in C
  • Chr. Cannabich               Hobokwartet in Bes
  • W.A. Mozart                       Hobokwartet in F, K.370/368b

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Zij ontmoetten elkaar in Den Haag na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, en kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen. Sindsdien hebben zij zich tot een hecht ensemble gevormd. 
Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals andere musici, onder wie hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie zij al vele concerten hebben gegeven. Sinds seizoen ’21/’22 zijn ze een nieuwe samenwerking aangegaan met pianiste Ksenia Kouzmenko. 
The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en daarnaast in het buitenland zoals Engeland, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië.
Hun meest recente album, Celebrating Women! is een verzameling van nooit eerder opgenomen strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Ook deze ontving vele positieve recensies, waaronder 5 sterren van Pizzicato uit Luxemburg, en de recensent van MusicWeb International schreef: ‘Professionals to their fingertips… the performances are excellent’.
Beide cd’s zijn gekozen als cd van de week in het radioprogramma Passaggio op NPO Radio 4.
Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de belangrijkste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Voordien won ze o.a. het Gillet hoboconcours in Baltimore, wat haar een recital in Carnegie Hall opleverde. Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en voltooide op latere leeftijd de studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Van 1993 tot 2018 was Pauline als solo hoboïst verbonden aan het Residentie Orkest. Ze vormt een duo met gitarist Enno Voorhorst en is lid van het Orlando Quintet en het ensemble Tableaux Vivants. Ook musiceert ze vaak met het The Hague String Trio. Pauline doceert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan het Kunstencentrum De VAK in haar woonplaats Delft.
Ze schrijft en componeert graag en vindt het leuk kamermuziekconcerten te organiseren.