Izhar Elias, gitaar
Eva Stegeman, viool
IvŠn Iliev, altviool

28 mei 2019
Aanvang 20:00


Programma:
W.A. Mozart Ouverture en aria's uit Die ZauberflŲte
A. Diabelli Potpourri op favoriete themaís van Beethoven
A. Diabelli Serenata Concertata
W. Matiegka Grand Trio, opus 15
N. Paganini Centone di Sonate
G. Rossini Uit de opera Semiramide: Ah! Quel giorno
L. v. Beethoven Adelaide, opus 46
F. Molino Grand Trio Concertant, opus 45


Izhar Elias Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poŽtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost AziŽ, AustraliŽ en de VS. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Izhar heeft vele CD's op zijn naam staan, waarvoor hij lovende kritieken kreeg in de (inter)nationale pers.

Violiste Eva Stegeman is artistiek leider van het internationale festival Classical Encounters (voorheen het Kamermuziekfestival Den Haag). Onlangs ontving zij de Haagse Stadspenning, voor haar bijzondere verdiensten voor de stad. Eva profileert zich in het bijzonder op het gebied van kamermuziek. Haar veelzijdige interesse reikt van de vroege barok tot en met hedendaagse muziek en wereldpremiŤres. Ze was te gast op vele nationale en internationale festivals, en was concertmeester bij vele gerenommeerde orkesten.

De Bulgaarse altviolist IvŠn Iliev is specialist op het gebied van de barok en de klassieke periode. Hij wordt door talloze internationale oude muziek gezelschappen gevraagd, waaronder Collegium 1704 (Vaclav Luks), Ensemble Odyssee, Les Ambassadeurs en European Union Baroque Orchestra.