Berlage Saxophone Quartet

23 augustus 2022

20:00 uur
Marotzaal
Kasteel Duivenvoorde

Berlage Saxophone Quartet

Lars Niederstrasser, sopraan saxofoon
Peter Vigh, alt saxofoon
Juani Palop Tecles, senor saxofoon
Eva van Grinsven, bariton saxofoon

Programma:
J.S. Bach – Selectie uit Goldbergvariaties
Aria 4, 5,22, 21, 26, 30
A. Pärt – Da pacem domine
F. Schubert – Fantasie in f D 940
W.A. Mozart – Hobokwartet in F KV 370
A. Pärt – Fratres
A. Piazzolla -Milonga del Angel en La Muerte del Angel

Het Berlage Saxophone Quartet (BSQ) wordt gezien als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten die deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart zet. Opvallend is daarbij de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, aangevuld met een aansprekende presentatie waarin andere disciplines de muzikale lading versterken.
Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens huisarrangeur en componist, van wiens kwaliteiten het kwartet vaak en gretig gebruikmaakt.
 
Opgericht in 2008 in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam, wonnen ze een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb (2011), de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjes Prijs (2015).
Het hoogst haalbare niveau in kamermuziek nastrevend, gingen ze in de leer bij één van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartett in Berlijn.
Hun drie CD’s SaxoFOLK, In search of freedom en Goldberg Variations uitgebracht bij het Duitse label MDG ontvingen veel lof van de binnen- en buitenlandse pers.

“Wat een helderheid in de stemvoering, wat een rijkdom aan kleur, wat een drive in de noten en niet te vergeten, wat een prachtige spanningsboog weten deze saxofonisten vol te houden en neer te zetten.” (Luister)

Het BSQ maakt concerten, voorstellingen en videoclips waarin ze onder anderen samenwerken met schrijver – verteller Jan Brokken, muziektheatergroep Via Berlin, lichtkunstenaars van het Blauwe Uur en filmregisseur Sander Burger.
Overtuigd van de kwaliteit van het saxofoonkwartet als krachtige en eigentijdse verteller van gelaagde klassieke muziek, speelt het BSQ muziek die tot de dag van vandaag een actuele emotionele lading kent, van renaissance tot heden.

Website: berlagesaxophonequartet.com