Thomas Beijer

22 augustus 2023

20:00 uur
Dorpskerk
Voorschoten

Thomas Beijer – piano

Het concert is uitverkocht. U kunt nog wel op de wachtlijst worden geplaatst. Stuur daarvoor een mail naar skd@ziggo.nl

Programma:

 • J. Brahms – 4 Ballades opus 10
 • C. Debussy –
  Cloches à travers les feuilles,
  La Sérénade Interrompue,
  Bruyères,
  Feux d’artifice,
  L’Isle Joyeuse
 • E. Satie
  Le Poisson Reveur,
  Gymnopédie nr. 1,
  Sonatine Bureaucratique,
  Embryons Desséchés
 • F. Chopin – Sonate nr. 3 in b opus 58

Thomas Beijer, winnaar van de Young Pianist Foundation National Piano Competition op achttienjarige leeftijd, werd al vroeg erkend als een van de meest vooraanstaande musici in zijn Nederland.
De internationale jury typeerde hem als ‘een buitengewoon interessante muzikale persoonlijkheid, met uitgesproken ideeën over muziek. Een echte artiest.’
Sindsdien wordt Beijer uitgenodigd voor concerten in Europa, Azië en de Verenigde Staten.
Hij werkte met orkesten als Het Residentie Orkest Den Haag en Amsterdam Sinfonietta en met dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno, Ed Spanjaard, Bas Wiegers en Lucas Macías Navarro.
Hij is regelmatig te gast bij Camerata RCO, het kamerorkest en de kamermuziekgroep bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Thomas Beijer is een veelzijdig musicus, met een breed repertoire variërend van zeventiende-eeuwse muziek tot hedendaagse werken.
Thomas Beijer, geboren in Nederland in 1988, schreef zich in aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jan Wijn. Na zijn afstuderen met de grootste onderscheiding vervolgde hij zijn pianostudie bij de Cubaanse pianist Jorge Luis Prats. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Emanuel Axe, Menahem Pressler, Murray Perahia, Pascal Devoyon, Jacques Rouvier en Elsa Kolodin.
Naast zijn pianostudie studeerde Beijer compositie bij o.a. Elmer Schönberger in Amsterdam en met Malcolm Singer in Londen.
Naast zijn carrière als pianist en componist is Beijer beeldend kunstenaar en auteur. In 2017 debuteerde hij als romanschrijver bij Geen Jalapeños. Momenteel werkt hij aan een verzameling muzikale essays.

Website: www.thomasbeijer.com