Vespucci Strijkkwartet

20 september 2022
20:00 uur

Marotzaal
Kasteel Duivenvoorde

Vespucci Strijkkwartet
Lisanne Soeterbroek, viool
Ruña ’t Hart, viool
Stephanie Steiner, altviool
Joachim Eijlander, cello
m.m.v.
Anton Spronk, cello

n.b. Helaas is Douw Fonda verhinderd om dit concert mee te spelen.

Programma:
B. Smetana – Strijkkwartet nr. 1 ‘Aus meinem Leben’
F. Schubert – Strijkkwintet in C opus 163

Het Vespucci strijkkwartet werd opgericht in 2009 en speelt inmiddels op vele podia in Nederland, Duitsland en België. Het speelde op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Ze waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. In 2015 openden zij de nieuwe vleugel van het Van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix. In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvorák. In 2019 kwam het vervolg met een CD met werken van Haydn, Webern en Brahms. Beide CD’s werden uitgebracht bij het label Footloose.

De leden van het kwartet zijn ook in de orkestwereld actief. Zo is Lisanne 1e concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra, Douw Fonda plaatsvervangend aanvoerder en Stephanie altvioliste van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ruña remplaçeert in vele Nederlandse orkesten.

Naast hun reguliere concerten, heeft het kwartet zich de afgelopen paar jaar ook beziggehouden met het ontwikkelen van bijzondere concerten/voorstellingen. Zo ontstonden het filmproject ‘Kreutzersonate’ met video-artist Michal Grycko, het dansproject ‘Prokofiev moves’ met o.a. prima ballerina Maria Seletskaja (Koninklijk Ballet Vlaanderen) en de kindervoorstelling ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ (5+) met acteur Steef Hupkes, die nog steeds te zien is. Het concept van deze voorstellingen werd steeds ontworpen door primarius Lisanne Soeterbroek.

Voor de komende tijd staat o.a. een zomertournee door Frankrijk en een debuut-recital in Parkstad Limburg Theater Heerlen op de agenda.

Website Vesoucci: vespuccikwartet.nl

Website Anton Spronk: www.antonspronk.com