Ysaye Strijktrio

12 oktober 2021
20:00
Dorpskerk
Kerkplein 2
Voorschoten

Ysaye Strijktrio:

  • Rada Ovcharova, viool
  • Emlyn Stam, altviool
  • Willem Stam, cello

Programma:

  • L. van Beethoven – Strijktrio in Es opus 3
  • J.S. Bach– Goldberg Variaties BWV 988 (bew. Sitkovestky)

Het Ysaÿe Trio, opgericht in 2006, bestaat uit Rada Ovcharova:(viool), Emlyn Stam;(altviool) en Willem Stam (cello) en treedt regelmatig op bij vooraanstaande podia en festivals in zowel binnen als buitenland. Het trio was te horen in De Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht), Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam) en de Dr Anton Philipszaal (Den Haag) en bij festivals waaronder het Grachtenfestival, Festival Classique, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en het Varna Summer Festival. Het Ysaÿe Trio speelde verdere concerten in Duitsland, Zweden, Engeland en Bulgarije. Het trio heeft ook vele opnames voor radio en televisie gemaakt en verscheen onder anderen in het programma ‘Vrije Geluiden’.
De eerste cd van het trio verscheen in 2013 op de Dutch Record Company label met opnames van trios van Ysaÿe en Beethoven. Deze opnamen werden geprezen voor hun rijke klank. Een tweede cd samen met pianiste Hanna Shybayeva volgt in 2014.
Het trio is ook vaak te horen met diverse gastmusici waaronder pianiste Hanna Shybayeva, fluitiste Felicia van den End, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Charles Neidich en cellist Dmitry Ferschtman.
Het Ysaÿe Trio heeft kamermuziekmasterclasses gevolgd bij Eberhard Felz, Arnold Steinhardt, Valentin Erben, Hatto Beyerle, Istvan Parkanyi en Vladimir Mendelssohn.